Yaptırdığım Dolguların Garantisi Var mı?

Yaptırdığım Dolguların Garantisi Var mı?

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

Yaptırdığım Dolguların Garantisi Var mı?

YAPTIRDIĞIM DOLGULAR GARANTİSİ VAR MI ?

Dolguların ömrü ne kadardır ? doktor bey ne kadar garanti veriyorsunuz ? Yaptırdıktan sonra ne kadar sonra dolgum düşer, dolgularımı korumak için ne yapmalıyım ? Dolgularım neden bu kadar çabuk düşüyor ?

Bu tür sorular her zaman karşı karşıya gediğimiz bazı durumlardada bi dolgularımız 5 yıl garantilidir. 10 yıl garantilidir.Ömür boyu garantilidir. Dendiğini duymuştursunuz . Bu tür söylemler doğrumudur yoksa hastanın önüne uzatılan boş bir vaat ve etik olmayan bir durum mudur?

Oysaki tüm aldığınız eşyalarda üretim hatalarına karşı iki yıl garantilidir yazar.

Şunu bilmek lazım ki diş hekimliğinde yapılan hiç bir şeyde matematiksel bir değer yoktur, her hekim yaptığı işe güvenir ve doğru protokolle ve doğru malzeme ile iş yapar.

Dolguların düşmesi yada uzun süre dayaklılığı öncelikle dişteki çürüğün büyüklüğüne bağlıdır.  Eğer diş çok çürük ise çok fazla madde kayıbı var ise yapılacak kompozit dolgularda dolgunun gelen yiyecek basınçlı ile düşmesi kırması daha çabuk ve daha kolaydır. Ama dişte çürük az başlangıç ve orta düzelde ise dolgunun dişte kalma olasılığı daha uzun yıllardır.

O halde dişlerde

Başlangıç çürüklerinde dolgu dayanma süresi çok çok çok uzun

Orta çürüklerde  dolgu dayanma süresi çok çok uzun

Büyük çürüklerde dolgu dayanma süresi uzun

Yaptırdığım Dolguların Garantisi Var mı?

Çok büyük çürükler de diş kanal tedavisi görmüştür dolgunun ağızda uzun yıllar ağızda kalması için onley ,inley overley yada kron tedavisi gerekebilir.

Dişlerde bir süre sonra diş ve dolgu arasında mikro sızıntıdan dolayı halk arasında diş dolgum altan çürüdü denebilecek sekonder çürükler dolgu altında çürümeler  görülebilir.  Bu durum da gene dişteki yüzeysel genişliğinin artması ile doğru orantılıdır.

Ağız hijyeninin yanı kişinin diş fırçalama alışkanlığı ve yemek yeme alışkanlığı ve diyeti dolgunun ağızda kalma sürecini etkiler. Sürekli şeker ve tatlı gıdalar ile beslenen kişilerde dolgu altı çürümesi artacağından dolgunun düşme olasılığıda artar. Aşırı dişlerini gıcırdatan kişilerde doldu düşmesi çok daha fazladır.

Yukardaki tüm durumlarda , bir tedavi süreci ve dolgunun ağızda kalma süresi değişkenlik göstermektedir. Burada yapılan bir diş dolgusu hekimin kontrolu ve güvencesi altındadır.Yaptırdığınız her dolgunun normal dişlerden daha farklı olduğunu biliniz ve mutlak suretle bir zamanı olduğunu ve bir gün düşebileceğini kabul ediniz, ağızda kalma süresini uzatmak için mutlaka ağız hijiyenize dikkat ediniz günde iki kez dişlerinizi fırçalama ihmal etmeyiniz ser ve kabuklu gıdaları dişerinizle kırmamaya özen gösteriniz, hiç bir doldu yada diş ömür buyu dayanma   süreci olmadığını biliniz ve ortalama olarak bir dolgunun çürüğün boyutuna göre 4-6 yıl gideceğini unutmayınız.

Tarih 2021-10-18 16:50:54

DOLGUÇÜRÜKNE KADAR DAYANIRGARANTİDİŞ GARANTİSİ
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses