Sancaktepe Diş Çekimi

Sancaktepe Yenidiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde Diş Çekimi

Yönetici Yönetici

Yönetici Yönetici 3 yıl önce yazdı

Sancaktepe Diş Çekimi

Sancaktepe'de Yenidiş Ağız ve Diş Sağlığı Mekezi'nde, covid 19 önlemleri alınarak, bütün hijyen şartlarına uygun bir şekilde uzman hekimler tarafınca hızlı ve güvenilir şekilde diş çekimi uygulanmaktadır. Kısaca diş çekimi: cerrahlar tarafından uygulanan, local, genel, intravenöz anestezi uygulanarak gerçekleştirilen ayakta tedavi şeklidir. Dişlerin kelimkteki birleşim noktalarının cerrahi yöntemlerle çıkarılmasıdır. 

Bazı durumlarda dişlerin çekilmesi gerekmektedir. En büyük nedeni, tedavi edilemeyecek derecede olan çürük dişler veya 20'lik dişlerdir. Diş çürükleri, dişlerin içinde bulunan sinirler ve damarlardan oluşan diş pulpasına kadar yayılırsa enfeksiyon meydana gelebilir. Eğer gerekli müdahale zamanında gerçekleştirilmezse, enfeksiyonu antibiyotiklerle tedavi etmek zorlaşacağından dişin çekilmesi gerekmektedir. 

Sancaktepe Yenidiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 20'lik Diş Çekimi

Yetişkin bir bireyde toplam 32 tane diş olması gerekir. 28 tanesi çocukluk döneminde tamamlanmış olur. Kalan 4 azı dişi ise en arka alt ve üst çenede bulunan 20'lik diş olarak adlandırılan dişlerdir. Bu dişler genellikle sağlıklı bir şekilde çıkamaz. Yetersiz alan nedeniyle gömülü ya da yarı gömülü olarak diş etlerini sıkıştırma, diğer dişlere zarar verme, ağrıya neden olma gibi bir çok olumsuz etkilere neden olur. Çene yapısında herhangi bir sorun olmayan kişikerde bu dişler herhangi bir sorun oluşturmaz. 20'lik yaş dişlerin hijyenini sağlamak pek de kolay olmamaktadır. En arkada olduğu için düzeli bakım yapan kişiler dahi temizlemekte zorlanır. Bu gibi durumlarda cerrahi operasyonlarla bu dişlerin alınması gerekir. 

Sancaktepe Yenidiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bu tedaviyi en ince noktasına kadar güvenli ve hijyenik bir şekilde gerçekleştiriyor.

Tarih 2022-01-15 19:31:03

Sancaktepe Diş ÇekimiDiş çekimi20'lik diş20'lik diş çekimiYenidiş
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses