İmplant Üstü Kron Çeşitleri

İmplant Üstü Kron Çeşitleri

Yönetici Yönetici

Yönetici Yönetici 6 ay önce yazdı

İmplant Üstü Kron Çeşitleri

İmplant Üstü Kron Çeşitleri

İmplant kuronları söz konusu olduğunda, her biri farklı ihtiyaçlara ve durumlara hitap etmek üzere tasarlanmış çeşitli tipler mevcuttur. Kuron tipinin seçimi implantın konumu, estetik hususlar, malzeme tercihleri ve hastanın ağız sağlığı gibi faktörlere bağlıdır. İşte dental implantlar üzerine yapılan yaygın kuron türleri:

Porselen-Metale Kaynaşmış (PFM) Kronlar: Bu kronlar porselen bir tabaka ile kaplı metal bir tabana sahiptir. PFM kuronlar güç (metalden dolayı) ve doğal görünüm (porselenden dolayı) arasında iyi bir denge sunar. Genellikle hem ön hem de arka dişler için kullanılırlar.
Tam Porselen veya Seramik Kronlar: Bunlar doğal görünümleri nedeniyle popülerdir ve genellikle estetiğin öncelikli olduğu ön dişler için kullanılır. Metal bazlı kuronlara kıyasla daha az güçlüdürler ancak doğal dişlerle mükemmel renk uyumuna sahiptirler.
Metal Kronlar: Tamamen metalden (altın, paladyum veya baz metal alaşımı gibi) yapılan bu kuronlar çok dayanıklıdır ve aşınmaya karşı dirençlidir. Genellikle çiğneme stresinin en fazla olduğu azı dişleri ve küçük azı dişleri için kullanılırlar.
Zirkonya Kronlar: Zirkonya, güç ve estetiğin mükemmel bir karışımını sağlayan çok güçlü bir seramik malzemedir. Zirkonya kuronlar çok doğal görünecek şekilde yapılabilir ve hem ön hem de arka dişler için uygundur.
Kompozit Reçine Kronlar: Bunlar implant kuronları için daha az yaygındır ancak bir seçenektir. Porselen veya metal kuronlara göre daha az dayanıklıdırlar ancak daha uygun fiyatlı ve onarımı daha kolay olabilirler.
Geçici Kuronlar: Bunlar genellikle akrilik bazlı malzemelerden yapılır ve kalıcı kuron yapılırken geçici bir çözüm olarak kullanılır.
Kuron tipi seçimi, eksik dişin konumu, hastanın ısırığı, estetik tercihler, malzeme alerjileri (varsa) ve genel ağız sağlığı dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenir. Diş hekimi veya protez uzmanı genellikle bu hususlara dayanarak hasta için en iyi seçenekleri tartışacaktır.

 

Tarih 2023-11-24 10:45:56

İmplant Üstü Kron Çeşitleriimplantkrpnporselenseramikimplant çeşitleri
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses