implant nasıl yapılır ?

implantta kaç gün beklemek gerekir.

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

implant nasıl yapılır ?

İmplantlar nasıl yapılır?

İmplant, eksik dişerin doğal dişleri taklit eden en iyi yapay dişlerdir. İmplant çene kemiğine yerleştirime kuralları vardır. Bu kurallar ve çene kemiğine yerleştirilir ve  2-3 ay lık süreçte kemiğie kaynası beklenir. Kemiğe kaynayan implatlar üstüne çiğneme yapacağımız dişler yapılır.

İmplantlar doğal dişlerin çok iyi bir alternetif tedavileridir.yapay olan bu dişlerin kemiğe kaynaması için cerrahi kurallar ile implantın çapı kadar delik açılır.Tercihan bu tür işlerin ameliyat hane ortamında steril ortamda yapılması önemlidir.

Çene kemiğinde açılan bu deliğe aynı çapta implant yerleştirilir ve iyileşmeye bırakılır. Bu iyileşme süresi 2-6 ay kadardır.Bu tedavi sırasında sigara içmemek tedavinin sağlığı için önemlidir.İmplanttın kemiğe kayası sigara içimlerinde zor olur ve implant kemiğe kaynamaz .

İmlant  cerrahisine girmeden önce mutlaka tomografi, 3 boyutlu görüntülü yöntemle kemiğin durumu nereye implant yapılacağı nasıl yapılacağı öncen bilinir. Bu implant tedavisin de gereklidir, eğer bu planlama yapılmadığında implant cerrahisi zor durumlara düşebilir.

İmplant cerrahisi kaç çeşittir.

İmplant  cerrahisi temelinde, dikişli ve dikişsiz  olarak yapılabilinir. Bu durum her durumda geçerli değildir, yapılan 3 boyutlu teşhisde hangi yöntemi kullanacağını hekim karar verir. Dikişsiz implant, kemik genişliği ve boyu uygun ise gerekli cerrahi ortam oluştururak,tercihan diş ameliyathanesinde gerekli alet ile diş eti üstünden kemik yuvası açılarak implant yerleştirilir. Bu durumda çok fazla yara olmadığı için implant sonrası ağrı daha az olur yumuşak doku iyileşmesi daha avantajlıdır.Genede kemik iyileşmesi 2-3 ay beklenir.

İkinci yol diş eti açılarak kemik içine implant yerleştirilir. Dikiş atıldığından eğer yara büyükse ,implant fazla yapılırsa implanttan sonra daha fazla ağrı olabilir.

tüm bu tedaviler hasta çok kormuyorsa lokal anestezi altında yapılır.

İmpanttın başarısı ne kadardır ?

İmplant başarısı bir çok faktöre bağlııdır. Kişinin ağız hijyeni bu durumlarda çok önemlidir. Sigara kullanımı, hastanın sistemik durumu gibi bir çok faktör implant başarısını etkiler. 

Bu durumlar da implanttın ağızda kalma başarısı düşebilir. Her şey olumlu olduğunda iyi bir ağız hijine ile çok uzun yıllar implantlar kişiye hizmet eder.

implant nasıl yapılır ?

 

Tarih 2021-11-02 01:49:36

implantimplant başarısıimplant cerrahisi
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses