İmplant Fiyatları

İmplant Fiyatları

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatlaması nedir nasıl yapılır ?

İmplant tedavisi fiyatlamasının özel koşulları yoktur. İmplantların uzun yıllar için de kullanılması ve çok iyi bir protez olması yapılan fiyatlamanın hakkını fazlası ile verdiği görülecektir. İmpant fiyatlaması için hekimin tecrübesi implant markası klinik koşulları sosyal koşullar  ve talep sonuçları belirler.Yurd dısında implant fiyatları Türkiye'dekinin 5 katıdır. İmplant fiyatları çoğrafya koşulları da önemli bir parametredir.Alım koşulları ve sosyal koşullar bir maliyetlerde değişikik gösterir.

implant markası ve fiyatlarla ilişkisi nedir ?

İmplantın yüzlerce değişik markaları vardır,İmplat markalarının üretimi arkasındaki arge sermayesi ve bilinirlik güvenirlik önelerine göre fiyatları artmaktadır.Marka yönetimi ve yenilikci tavırları implantları fiyatlanmarında önemlidir. Daha uzun zamandır kendini ispat etmiş olan ağızda kalma başarısı daha yüksek olan implant markaları doğal olarak daha pahalıdır.Yeni olan ve arge çalışmaraı daha az olan ve yenilik sunmaktan uzak markalarında ucuz olmaları da doğaldır.

İmplanı yapmak için ek ücret fiyatlanması nasıl yapılır ?

Bazen implant yapabilmek için ek tedavilere ihtiyaç duyarız, bu tür durumlarda toplam maliyet artar.Bu durum da implanttın tedavi toplam fiyatını artıtı.Bu da hastaların geri adım atmasına yok açar. Bu durum ayrıca tedavi süresini de uzatır. Üst çenede ki anatomik oluşumlarının implant için en önemli olanı sinüslerdir. Sinusler bazı durumlarda kemiklere çok yakın olabilir. Bu durumda implatların uygulanması mümkün olmamaktadır. Burada sinüs lift yaparak kemik yüksekliği artırılır, sinüs lift ameliyatlarından sonra yapılan bölgeye implant yapılması için 6 ay beklemek gerekir, 6 ay bekledikten sonra o bölgeye implant uygulaması yapılır.Bu da doğal olarak total implant tedavisi fiyatlarını arttırır. eğer kemik ince ise de kalınlaştırmak gerekir bu tür kalınlaştırma için kemiğin kaynama süresi 4 aydır 4 ay sonra ancak implant yapmak için kemik hazır olur .

 

İmplant yapan doktor tecrübesi ve deneyim faktorunun fiyatlamalara etkileri nelerdir ?

İmplant  tedavisi başlangıcı sonucu olarak, başarılı olması için bir çok faktörü vardır. Bu faktörlerin en önemlisi hekimin tecrübesi ve ve deneyimidir.Uzun yıllar yaptığı implantların sonuçlarını değerlendirmesi yanlışı doğruyu görmesi hangi vaklarda hangi implantları kullanacağını bilmesi başarı için en önemli unsurdur. Deneyimsiz bir hekimin zor bir tedavi planlaması ve cerrahi sorunlarla baş edebilmesi için zamana ihtiyacı vardır. Dolayısı ile fiyatlama kireteri olarak implant yapan hekimin deneyiminin implant fiyatlamasına yansıması, fiyatlamayı etki eder.

 

 

Tarih 2021-11-02 22:13:54

Önceki Yazısı İmplant Sonrası Bakım Sonraki Yazısı Sinus lifting
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses