Diş Teli

Diş Teli Tedavisi

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

Diş Teli

Diş Teli

Diş telinin amacı; diş diziliminde sıkıntı olan, bozuk, çarpık dişlere sahip insanların daha estetik bir gülüş kazanması için yapılmaktadır. Diş yapısında bozukluk olan bazı insanların çene kasları zamanla zarar görmektedir. Bir dişin, diğer bir dişe uyguladığı basınç belirli durumlarda fazla olmaktadır. Bu, diş köklerinde, çenede ağrıya neden olur. Bu sorun diş teli tedavisi sayesinde çözülebilmektedir. Bu işlem, ortodonti tarafından yapılır.


Diş Teli Tedavisi

Bu tedavi yönteminden beklenti; az bir basınç ve süreklilikle dişlerin istenilen duruma gelmesidir. Dişlere yapıştırılan braketler, içerisinden geçen teller sayesinde her daim tedaviyi ilerletmektedir. Braketlerin uyguladığı hafif güç sayesinde dişler, yavaş yavaş istenilen pozisyona gelmektedir. Tedavideki esas amaç diş köklerini hareket ettirerek zamanla düzeltmektir. 


Diş Teli Yaş Aralığı

Diş teli yaptırmanın herhangi bir yaşı olmasa da en etkili olduğu düşünülen ergenlik zamanıdır. Genç dokular daha rahat yönlendirilebildiği için ortodontistler tarafından en çok tercih edilen yaşlardır. (9 - 14) Bu zamanda oluşabilecek ortodontik bozukluk aynı hızda giderilmeye başlanmaktadır. 


Diş Teli Tedavi Süreci

Bu oldukça uzun süren bir tedavidir. Tel takıldıktan sonra belli bir zaman hafif ağrılar hissedilebilmektedir. Şiddetli ve uzun süreli ağrılarda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Braketlerin hassas olmasından dolayı dışarıdan gelen etkilere karşı dikkatlı olmalısınız. Diş telini taktırdıktan sonra uzun bir süre bazı yiyecek - içeceklerden uzak durmalısınız. Sert yiyecekler, elma, armut gibi sert meyveler, cips, çıtır ekmek, kuru yemiş gibi çıtır yiyecekler, sakız, şeker, çikolata gibi dişe yapışabilecek tatlılar, asitli içecekler tüketmemeye özen gösterin. 


Diş Teli Tedavi Maaliyeti 

Kesin bir fiyat vermek doğru olmaz. Hasta muayene edilmeden kesin bir bilgi verilemez.

Diş Teli

Tarih 2021-09-24 01:06:09

Önceki Yazısı Diş hekimi korkusu nedir ? Sonraki Yazısı Diş Teli Tedavisi
Diş TeliTedaviYaş aralığıTedavi süreciMaailyetiYenidis2021
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses