Diş neden önemlidir ?

Dişlerimiz neden önemlidir ?

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 2 yıl önce yazdı

Diş neden önemlidir ?

Dişlerimiz neden önemlidir ?

Dişlerimizin hayatımızda oynayacağı çok önemli bir rol vardır. Yiyecekleri çiğnememize ve sindirmemize yardımcı olurlar, net bir şekilde konuşmamıza ve konuşmamıza yardımcı olurlar ve ayrıca yüzümüzün şeklini de verirler. Bir gülümsemenin başka günlük faydaları da vardır. Bize daha fazla güven verebilir ve sosyal yaşamlarımızı, kariyerlerimizi ve ilişkilerimizi etkileyebilir.

Dişlerimizin hayatımızda oynayacağı çok önemli bir rol vardır. Yiyecekleri çiğnememize ve sindirmemize yardımcı olurlar, net bir şekilde konuşmamıza ve konuşmamıza yardımcı olurlar ve ayrıca yüzümüzün şeklini de verirler.

Bir gülümsemenin başka günlük faydaları da vardır. Bize daha fazla güven verebilir ve sosyal yaşamlarımızı, kariyerlerimizi ve ilişkilerimizi etkileyebilir.

Bu nedenle, ağız sağlığımıza mümkün olan en iyi bakımı yapmak en doğrusudur.

Aynanın karşısına her gün geçtiğinizde sağlıklı dişlerinizle kendinize gülümseyin ve dişlerinizi korumak için ve onlara daha iyi bakmak için mutlaka kendinizi güncelleyin.Sağlıklı bir gülümseme gibisi yoktur.

İyi ağız sağlığı, yaşamı değiştiren pek çok harika faydaya sahip olabilir.

Sağlıklı bir gülümseme, görsel görünümümüzü, zihniyetimizin pozitifliğini gerçekten değiştirebilir ve sadece ağzımızın değil, vücudumuzun da sağlığını iyileştirebilir.

 

Dişlerimizi ömür boyu tutmak ağızımızda tutabiliriz.

Dişlerimizi günde iki kez fırçalayarak, düşük şekerli yiyecekleri seçerek onlara özen göstermek ve diş hekimimizi düzenli olarak ziyaret ederek, her ikisi de diş kaybına neden olabilen diş çürümesi diş eti hastalıkları gibi hastalıklara yakalanma riskimizi azaltabiliriz..

Araştırmalar, sahip olduğumuz diş sayısının ne kadar yaşayacağımızla güçlü bir şekilde bağlantılı olduğunu buldu. 70 yaşında 20 veya daha fazla dişi olanların, 20'den az dişi olanlara göre daha uzun yaşama şansı çok daha yüksekti.

Diş çürüğü ve diş eti hastalığı nedeniyle diş kaybı neredeyse tamamen önlenebilir ve iyi bir günlük ağız sağlığı rutini ile dişlerimizi ömür boyu koruyabiliriz.

Dişlerimizi fırçalayarak hastalık riskini azaltabiliriz.

Diş eti hastalığımız olduğunda ağzımızdaki bakteriler kan dolaşımına girebilir. Daha sonra kanın kalınlaşmasına neden olan bir protein üretir. Bu, pıhtı oluşma olasılığının daha yüksek olduğu ve kalbin ihtiyaç duyduğu besinleri ve oksijeni alamadığı ve bunun sonucunda kalp krizi riskinin arttığı anlamına gelir.

Benzer şekilde, diş eti hastalığı da kan damarlarının iltihaplanmasına neden olarak beyne giden kan akışını engelleyerek potansiyel bir felce neden olabilir.

Yeni araştırmalar, diş eti hastalığımız varsa diyabet geliştirme olasılığımızın daha yüksek olduğunu da göstermiştir.

Diş etlerimiz ve dişlerimizi korumak kendi ellerimizdedir. Bunun için çok basit bir kuralı yerine getirmemiz yeterlidir.günde iki kez dişlerimizi fırçalamak ama mutlaka yatmadan öncede fırçalamak.

Bu basit uygulamayı alışkanlık haline getirdiğimizde ömür boyu diş leri ağızda tutmamız yeterli olur.

Diş neden önemlidir ?

Tarih 2022-03-09 21:59:05

Önceki Yazısı Eyvah diş çektirdim Sonraki Yazısı İmplantların İyileşme Süreci
diş fırçalama diş sağlığı
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses