Dental implant markaları

Dental implant markaları

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

Dental implant markaları

İMPLANT

 

Dental implant markaları  

İmplantlar son yıllarda eksik dişlerin yerine konmakta en ideal çözümlerdir. Dünyadaki nüfusun giderek yaşlandığını düşündüğümüzde implantların gelecekteki önemi giderek artıyor.İmplantların yerine alternatif olarak yapılan protezlerin ömürleri ortalama 5-7 yıl olduğu yapılan araştırmarda ortaya çıkmıştır. Bu durumda implantları en iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

İmplant yaparken genelde markalar üzerinden  tercih yapabiliriz.Bilinirliği olan implant markaları dışında ki implantlarda çok başarılı sonuçlar verir.

İmplantlar çene kemiğinin içine cerrahi şartlarda uygulanan titanyum vidalardır.Belli tıbbi kurallar ile hastaya uygulanır.

 

 

 

 

İmlantlar kron köprülerin alternatifi olabilirler mi?

 

İmplantlar 1950 li yıllardan beri diş kronlarının alternefit tedavilerinden dir.Kron ve köprülerin yapılan araştırmalarına göre ağızda kalma süreleri en başarı ortalamaları 7-10 sene sonra tekrar yapımı gerekebilir ve bu gerçekte 4 -5 yıllık bir süreçtir. İmplantlarda 10 yıllık başarı oranı %97 dir .Bu durum günümüzde eksik diş tedavisinde implant tedavisini 1. Seçenek haline getirmektedir.

 

 

Hangi implant markası ?

 

İmplant tedavisi alternatif olmasından sonra implant markaları çoğalmış ve rekabete girmiş ve fiyatlarda ona göre azalmaya başlamıştır. Dünyada yüzlerce implant markası oluşmuş ve her gün de yenisi eklenmektedir..

 

Dental implantların tarihçesi m.ö dayansada bilimsel olarak 1945 li yıllarda  Dr Per-Ingvar Brånemark  araştırmaları ile  başlar .

Dr Per-Ingvar Brånemarkin araştırmaları neticesinde 1965 yılında ilk titanyum implant yerleştirildi ve diş hekimliği tedavisinde önemli bir başlangıç yaptı. Araştırmaları neticesinde ilk şirketini 1981 yılında Nobel-pharma olarak kurdu. 1996 yılında ise Nobelpharma nobel-biocare  olarak isim değiştiren şirket  günümüze de global olarak  implant araştırmalarına devam etmektedir.

 

O yıllarda Reinhard Strauman da 1950 yılında Dr.İng.R.Strauman AG araştırma enstitüsünü kurarak diş hekimliğinde implant tedavisinde kilometre taşı olur. 1980 yılında International team for implantology (ITI) kuruldur. Günümüzde I.T.I  araştırma gurubu ve Strauman grup olarak implant araştırma sonuçları hastalarının hizmetine sunmaktadırlar.

 

İmplant tedavisi çoğaldığı uygulama kolaylıkları getirdikleri için bugün geçmişten gelen bir çok araştırma yapılmış ve  implant tedavisinin doğruluğu kanıtlanmıştır.

 

Bu firmalar diş hekimliğinde implantın argo çalışmalarını yatırımlarını da bu konuda inovasyon yatırımlarının öncüsünü yapmaktadır.

 

İmplant markası önemli midir ?

 

Marka her firmanın ön yüzüdür. Bilinirliği ve sürdürebilirliği arttıkça markanın değeri de artar. İmplant markaları yaptıkları araştırma ve uygulama kolaylıkları kendi değerlerini arttırır.Başarı ve inovasyon değerleri markaları önemli yapar.Bu yüzden implant markaları da önemlidir.Değerlidir.

Bu değer ve araştırmaları doğal olarak da fiyatlarına da yansır.

 

Dental Turkey olarak ne kullanıyoruz ?

Dünyada kendini kanıtlamış olan global implant markaları ile çalışıyoruz. Bu implant markaları

 

 

 

 

Strauman

 

 

 

Medendika

 

 

 

Nobel Biocare

 

 

 

Osstem

 

 

 

 

 

Markalarını tercih ediyoruz. Bu markalar ortak noktası dijital diş hekimliğine uygun ve yeni araştırmalara göre implantların başarısı üst yapı ,kron yapımı ile bağlantılıdır.

Kron yapımın da iki yöntem vardır.

 

  1. Abultment üzeri simante (yapıştırma)
  2. Vidalı kronlama
    1. Multi üzerine vidalama
    2. İmplant üzerine vidalama

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İmplant üzeri kronlar simante (yapıştırma) yapıldığında siman artıkların imlantlara zarar verebilir,

İmplant üstü kronlarda ve implantlarda olası bir zararda sökülmesi ve onların tedavisi yapılması zordur.

 

 

 

 

 

 

Vidalı yöntemlerde bu tür sorunlar çok daha kolay ve pratik halledilir.Basit vidalama sistemleri implant üstlerini kronların ömürlerini kullanım temizlenmesini çok daha iyi hale getirirler.

Dezavantajları yapım tekniği zordur. Vida gevşeme sorunları yaşanabilir.

  

 

 

 

Dental turkey olarak biz her türlü markada implant üstü kronlarda vidalama tekniğini öneriliyoruz. Hem hasta hemde hekim için en en uzun ömürlü ve en sağlıklısı bu yöntemdir.

 

 

 

Tarih 2021-10-13 20:44:15

Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses